nedeľa 28. septembra 2014

Staň sa kráľovnou stužkovej

Obdobie stužkových slávností je tu zas a vaše prípravy na veľký večer sú už zrejme v plnom prúde. Každá jedna maturantka chce mať dokonalé šaty, z ktorých bude vyžarovať jej mladícka energia, radosť a elegancia zároveň. Je to dlhý a náročný proces, preto vám ponúkame niekoľko skvelých typov, ktoré vám pomôžu aspoň trochu sa v záplave šiat zorientovať.



Celebrity na červenom koberci a zahraničné magazíny nám dennodenne ponúkajú skvelú inšpiráciu. Zahájte hľadanie on-line, aby ste videli aký druh šiat vás najviac priťahuje a až potom vyrazte do obchodov. Šaty na jedno ramienko, krátke strihy a flitre v každej veľkosti sú vždy hitOdporúčame skúsiť si toľko šiat, koľko môžete, pretože vaša predstava o "dokonalých šatách" sa nie vždy bude zhodovať s aktuálnymi možnosťami v obchode. Hlavne sa v ničom neobmedzujte!



Aká dĺžka je najlepšia? 
Už dávno sme sa rozlúčili s tradičnými názormi, že dlhé šaty sú jediná možnosť. Netrápte sa, zabudnite na dĺžky, kľúčom k úspechu je to, čo vyzerá najlepšie na vás a v tom sa budete aj najlepšie cítiť.

Aký zvoliť makeup a doplnky? 
Príliš výrazné a neadekvátne líčenie a tiež masívne šperky môžu pokaziť celý dojem zo šiat.  
Jemnosť podčiarkne vašu prirodzenú krásu a tiež bude svedčať mladostiZo šperkov sú momentálne najobľúbenejšie krištáľové hrebienky do vlasovveľké chandelier náušnicekvety alebo čelenky.

Ako si vybrať dokonalé šaty podľa typu postavy? 

  • Ak ste majiteľkou plnšej postavy, zvoľte šaty, ktoré majú empírový pásTento druh šiat vám opticky vytvaruje štíhlejšiu siluetu. 



  • Trojuholník- (úzka hore a širšia dole). Pre vyvážený vzhľad by ste mohli vyskúšať šaty s čipkovanými rukávmi a plnšou sukňou aby ste zamaskovali oblasť bokov. 


  • Presýpacie hodiny alebo tvar hrušky (úzky pás, plné boky a poprsie). Môžete vyzerať skvele vo väčšine šiat no najviac vám budú lichotiť  šaty bez ramienok s kratším lemom.



  • Inverzný trojuholník - vyhľadávajte šaty s veľmi jednoduchými výstrihmi, žiadne volániky, mašle alebo riasenie na vrchu, ktoré budú len upozorňovať na túto oblasť. Vytvorte rovnováhu plnšou sukňou. 



  • Útla postava  - pre vytvorenie kriviek skúste šaty s bublinovým efektom alebo Á-čkovým strihomS vyzdobeným vrchným dielom v podobe volánikov, flitrov alebo kamienkov   vytvoríte ilúziu plnšieho dekoltu.  



  • Nízka postava - kratšie dolné lemy sú pre vás najideálnejšie. Popozerajte sa po šatách s dĺžkou do polovice lýtka alebo do kolien a s malý detailom vo vrchnej časti šiat si môžete byť istá, že vás nikto neprehliadne. 

Ako minimalizovať väčšie bruško?  
Určite ste už počuli o zázračných pomocníkoch pod šaty, ktorý vám pomôžu minimalizovať určité partie alebo jednoducho vytvoriť hladší vzhľad pod šaty.  Nemusíte sa za nič hanbiť, sťahujúce spodné prádlo nosí polovica žien na našej planéte preto smelo do toho. Ponúkajú širokú škálu štýlov, aby vyhoveli skutočne každému.  

Zdroj obrázkov: Google, koláže by Mariee Design.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára