utorok 23. septembra 2014

Výber svadobných šperkov

Každá nevesta vie, že svadobná bižutéria je po šatách tým druhým najdôležitejším prvkom jej vzhľadu. Pokiaľ sa nechystáte využiť služby odborníka všetko, čo môžete urobiť, je spoliehať na svoj vlastný vkus a na naše užitočné rady. 


O výbere farby sme už rozprávali TU. Dôležitý je však aj materiál. Najvhodnejšie sú rhódiované šperky. Nevesty nedajú na ne dopustiť nakoľko neoxidujú čiže nečernejú a dlho vydržia ako nové. Rhódiovaním sa šperk posúva na vyššiu úroveň svojou kvalitou a prevedením. Pokiaľ sa nechystáte minúť tisíce, skvelou  voľbou sú náušnice s charizmou drahého šperku, ktoré sú vyrobené z kubického zirkónu. Kubický zirkón alebo CZ krištáľ je kvalitnou napodobeninou diamantu. Uistite sa však, že všetky typy šperkov a kovov sa navzájom k sebe hodia. Nič nevyzerá horšie než ich vzájomný nesúlad. 

Výber šperkov do výstrihu môže dodať jedinečný charakter vašim svadobným šatám.

Srdiečkový výstrih alebo šaty bez ramienok
Ak sú vaše šaty prevažne hladké bez kamienkov a korálikov, môžete vynechať náhrdelník, a zamerajte sa na nejaké veľké chandelier náušnice . Siahnite po jasných krištáľových pre elegantný vzhľad, alebo skúste aj farebné vyzdvihnutím niektorej farby  z kvetov vo vašej svadobnej kytici. Naopak ak je vaša róba zdobená od hlavy až po päty, vyberte si menšie slzičkové náušnice. Majte na pamäti, že rovnováha je v tomto prípade nevyhnutná.



 V - výstrih 
Či už sa rozhodnete pre prívesok alebo náhrdelník, tento štýl šiat vyslovene vyžaduje šperky. Tenká retiazka s jednoduchým príveskom je elegantný spôsob, kým perly (jedno alebo dvojradové) vyžarujú klasický šarm. Ak chcete byť neprehliadnuteľná, krištáľový set so zodpovedajúcimi náušnicami bude ideálna kombinácia. 


Uväzovanie šiat okolo alebo poza krk
Ak budete mať vlasy v elegantnom drdole alebo vo voľnom cope a šaty oko krku, venujte viac pozornosti skôr vášmu účesu ako dekoltu. Svadobné čelenky sú skvelý spôsob, ako pridať eleganciu aj do vlasov. Pokiaľ to nie je úplne váš štýl, použite svadobný hrebienok.


Náramok nie je až taký bežný svadobný doplnok ako náhrdelník alebo náušnice. Avšak stále ho môžete zvážiť pokiaľ máte šaty bez rukávov alebo trojštvrťové rukávy. 


Výber svadobných šperkov by mal byť príjemný zážitok. Nikdy by nemali premôcť vzhľad nevesty, ale pridať jej na kráse. Zlaté pravidlo znie, nepreháňajte to s doplnkami a hlavne sa bavte! 

 Zdroj obrázkov: Marieedesign


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára